mandag den 27. februar 2012

HAGGIS











INGREDIENSER LÆNGERE NEDE!




Indvoldene afpudses for fedt og sener, eventuelle luftrør kasseres. Læg dem i en stor gryde og dæk dem med koldt vand. Vandet bringes i kog – og varmen dæmpes. Lad indvoldene stå og simre i 1 time ved svag varme. 
Herefter tages indvoldene op af gryden, afdryppes og afkøles.

Indvoldene hakkes fint og røres godt sammen med løg, salt, peber, muskatnød, muskatblomme, havremel, nyrefedt og bouillon.

Farsen fyldes i fåremaven – pres alt luft ud af fåremaven og farsen. Del den i to halvdele og bind enderne omhyggeligt til med snor. Farsen skal kunne udvide sig under kogningen, idet fåremaven ellers vil briste. Maverne lægges i en gryde og dækkes med koldt vand, som langsomt bringes i kog. Varmen dæmpes herefter, så vandet kun simrer. Det må ikke koge kraftigt, da maven så kan briste. Lad retten småkoge i ca. 3 timer.

Fjern fåremaven – og server Haggis varm sammen med kartoffelmos. 

Tips:

Under kogningen kan der eventuelt prikkes små huller med en spids kniv i fåremaven – dette kan forhindre at maven springer under kogning.







Ingredienser:
Hjerte, lever og lunger fra et får
2 mellemstoreløg, finthakket
1 tsk.salt
½ tsk.peber
1 tsk.muskatnød
½ tsk.muskatblomme
2 ½mellemfint (havre)mel
7 ½ dl.finthakket nyrefedt
2 ½ dl.oksebouillon
1fåremave

Ingen kommentarer:

Send en kommentar